Verfwinkel in Wemmel

Ben je op zoek naar verf? Dan ben je bij Brico Wemmel aan het juiste adres!

 

In onze winkel vind je een uitgebreid assortiment aan verven en alle toebehorende schildersmaterialen zoals verfborstels, verfrollers, primers, kitten, schilderstape, verfverdunners en afbijtmiddelen. We kunnen alle benodigdheden om jouw verfklus te klaren aanbieden. Of het nu om verf gaat om muren en plafonds mee te schilderen, tuinmeubelen op te frissen of je metalen hek in de lak te zetten. Kom zeker langs bij Brico Wemmel en aarzel niet om ons om advies te vragen zodat je het maximale rendement uit uw schilderwerk kan halen.

Voor elke klus het gepaste schildersmateriaal en de juiste verf!


KOM NU LANGS BIJ VERWINKEL BRICO !

Muur- en plafondverf

Alle mooie resultaten beginnen met een goede voorbereiding. Daarom is het aangeraden om eerst alle oneffendheden uit de muur weg te werken door deze op te vullen met een vulmiddel en vervolgens af te schuren. We kunnen helpen een juiste keuze van product te maken op basis van de grootte van de gaten en welk type schuurpapier het best te gebruiken.

Om vervolgens je gladde muren en plafonds te schilderen gebruik je best eerst een grondverf of primer om enerzijds de onderlaag te beschermen en anderzijds om ervoor te zorgen dat de werkelijke verf beter hecht. Ook voor het resultaat van de kleur is een primer of grondverf belangrijk. Wanneer je een donkere muur met een lichte kleur wilt overschilderen is er veel meer van de lichte kleur nodig om de donkere onderlaag weg te werken.

Een goedkoop merk van verf kan verleidelijk zijn om te kopen maar in realiteit kan het duurder uitvallen. Een goedkoper product is van lagere kwaliteit dan een bekend topmerk zoals Levis. Met een kwalitatief merk zal je veel minder lagen verf nodig hebben om tot een perfect resultaat te komen. Je bespaart er bijgevolg dus veel tijd en werk mee en dat is minstens even waardevol.

Houtlak, beitsen en vernis

Een houtlak dient om je hout een deklaag met verf te geven. Het is simpelweg verf voor hout. Het is belangrijk dat je de juiste houtlak kiest. Er zijn specifieke lakken voor binnen en buiten. Hoe dikker je de laag lak op je hout legt, hoe beter de bescherming is voor externe elementen die voor slijtage kunnen zorgen. Denk aan wrijving, zonlicht, scherpe voorwerpen en vocht die het hout kunnen aantasten maar waar de houtlak voor een beschermlaag en kleur zorgt. De houtstructuur verdwijnt ook naarmate de dikte van de laag houtlak. Wil je de houtnerven en structuur blijven zien? Dan gebruik je beter een beits.

Een beits geeft je hout meer uitstraling. Het zorgt ervoor dat de nerven en structuur er nog mooier uitkomen. Je kan het zien als een dunne lakverf met een beschermende factor. Bij Brico Wemmel kan je kiezen uit verschillende tinten en soorten beitsen om je hout extra te doen stralen.

Metaalverf

Wilt U een oude radiator nieuw leven inblazen of leidingen in je interieur camoufleren met een kleurtje? Dan is metaalverf aangeraden om de klus te klaren. Welk soort metaal U ook gaat schilderen met metaalverf, het is belangrijk om er eerst voor te zorgen dat de ondergrond roestvrij is. Daarom gaat U eerst te werk met een staalborstel om het metaal schoon te zetten. Alvorens het geschuurde oppervlak te verven, dient U het eerst stof- en vetvrij te maken met een doek en wat schoonmaakmiddel. Gebruik de juiste verfborstels voor het schilderen van metaal want metaalverf heeft een veel stuggere structuur dan muur- en plafondverf of houtlak. Een primer of grondverf is niet altijd nodig bij metaal maar wel bij aluminium, koper en zink. Als U twijfelt vraag dan gerust advies aan onze medewerkers. In onze winkel hebben we een assortiment van het topmerk Trimetal.